שתי סיבות מצוינות גרמו לי ולקרניבור לעלות לעיר הבירה באחד מערבי השבוע: הראשונה יום ירושלים ההולך ומתקרב, השנייה, מסעדת "כרמא" הירושלמית הוותיקה הממוקמת בשכונת עין כרם, מחדשת את התפריט במיוחד לימי וערבי הקיץ שכבר הגיעו.סיפורה של המסעדה החל לפני כ-11 שנים, כשפתח אותה השף והבעלים ארז שבו, בן השכונה, שחלם להקים בשכונה בראסרי ים-תיכוני ומצא בלב השכונה, בית אבן בן שתי קומות המשקיף אל הכיפות הזהובות של כנסיית גורני ולפסגות הרי ירושלים. ביום רביעי בערב המסעדה מלאה בתיירים, זוגות, משפחות וחברים. את השקיעה הזהובה ראינו בקומה השנייה, אך האוויר הקריר הבריח אותנו לתוך המסעדה.
בטבורה של המסעדה ממוקם טבון שעובד בלי הפסקה והריח המגרה שמלווה את הסביבה גרם לנו לרצות פחמימה ראויה. לכן התחלנו פוקצ'ה כרמא: חציל קלוי, פלפל קלוי, בתוספת ממרחים, פסטו, טפנד, עגבניות מיובשות ולבנה (62 ₪), קציצות זוקיני בליווי ציזיקי (48 ₪) וסלט יווני (52 ₪). נתחיל מהגודל. שלושת המנות גדולות ממש, ויכולות להספיק לחלוקה של שניים עד שלושה אנשים. הקציצות היו אווריריות, נימוחות ומאוד טעימות בליווי הציזיקי החמצמץ. הפוקצ'ה הענקית הייתה חמה וטרייה כי יצאה בדיוק מהטבון והייתה תפוחה וקרסיפית ויחד עם המטבלים זו מנה שקשה להפסיק לנשנש (גם כשהגענו לעיקריות). לעיקריות הקרניבור חרג ממנהגו ולקח דג דניס שלם מטוגן קלות ואפוי בתנור עם שום קונפי ועשבי תיבול (96 ₪) ואני בחרתי בשרימפס, חמאה, שום ויין לבן עם עגבניות קונקסה ופטרוזיליה (92 ₪).מנת הדניס הייתה גדולה כמו שאר המנות, ובשר הדג נצלה לכדי שלמות, כך לפי הקרנבור שלרגע לא הצטער שלא בחר במנת בשר כהרגלו. המנה שלי הייתה קטנה יותר, אבל הרוטב העשיר והמושחת גרמו לי להתמלא במהירות ולסיים אותה בקושי. כתוספת בחרתי בפירה (14 ₪) שהגיע בצלחת נפרדת והיה בין המושלמים שטעמתי אבר. שורת תחתונה: נוף, אוויר הרים צלול, אוכל טעים ומחירים סימפטיים. יום חג לירושלים ולנו.
"כרמא", עין כרם 74, ירושלים, טלפון להזמנת מקומות: 02-6436643
- 0שיתופים
- שתפו בפייסבוק
- צייצו בטוויטר
- שתפו בגוגל+