באדיבות טונה סטארקיסט, צילום: ניר עצמון
מצרכים:
1/2 כרוב אדום קטן – מופרד לעלים או פלחים גדולים
4-3 תפוחי אדמה בינוניים
1 ו-1/2 כוסות מלח גס
2 קופסאות טונה בשמן זית כתית מעולה – מסוננות (יש לשמור את השמן בצד)
1/2 צרור בצל ירוק – קצוץ גס ללא החלק הלבן
1/2 צרור שמיר – עלים מופרדים מגבעול
2 כפות זיתים שחורים – מגולענים וקצוצים גס
100 גרם גבינה בולגרית 5% – חתוכה לקוביות או מגורדת בפומפייה
לרוטב:
3 כפות חומץ בן יין אדום
1/3 כוס שמן זית בכבישה קרה (שסונן מקופסאות הטונה)
3 כפות רכז רימונים
2 שיני שום כתושות
1 כפית סוכר
1 כפית פפריקה מתוקה
קורט פפריקה מעושנת
1/2 כפית סומק
1/2 פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-220 מ"צ, דוקרים במזלג מס' פעמים את תפו"א, מפזרים שכבת מלח גס בתבנית אפייה ועליה מסדרים את תפו"א. צולים בתנור עד ריכוך מלא והשחמה (כ-20 דקות), מצננים וחותכים לחתיכות גדולות.
מדליקים גריל או "חציליה" על חום בינוני, פורסים את הכרוב לפלחים/עלים גדולים וצולים עד שמתקבלת השחרה קלה מבחוץ וריכוך מלא של הכרוב.
בזמן שהכרוב נצלה, מכינים את הרוטב – מכניסים את כל המרכיבים לצנצנת קטנה ומשקשקים במשך 30 שניות. כאשר הכרוב מוכן, מעבירים לקערה ומערבבים מיד עם הרוטב.
מסננים טונה
הרכבת הסלט: מסדרים את חתיכות תפו"א על צלחת רחבה, מפזרים כרוב אדום צלוי מעל (שומרים את הנוזלים שנותרו בקערה), טונה, גבינה בולגרית וזיתים. שופכים מעל את יתרת הרוטב ומפזרים את עשבי התיבול.

- 0שיתופים
- שתפו בפייסבוק
- צייצו בטוויטר
- שתפו בגוגל+