באדיבות "אחוה" והשפית ג'קי אזולאי, צילום: נופר בגנים

סלט נהדר, עשיר בטעמים שיכול לשמש כארוחה עיקרית, או כתוספת בארוחת צהרים, ערב ובאירוח משפחתי.
מצרכים:
1 חבילת קבב עם שומן טלה
לסלט:
1 כוס קינואה אדומה שבושלה במי מלח לפי הוראות היצרן
20 עגבניות שרי צבעוניות
צרור פטרוזיליה קצוצה
3-2 עלי בצל סגול
צרור כוסברה
10 זיתי קלמטה
2 צנוניות פרוסות דק
חופן נבטים
חופן אגוזי מלך
1/4 כוס שמן זית
מיץ מלימון שלם
קורט מלח, פלפל וסומאק
לרוטב הטחינה:
1/2 כוס טחינה גולמית
1 כף גדושה לימון כבוש
1/2 כוס מים
1/4 כפית מלח
אופן ההכנה:
צולים את הקבבים על פלנצ'ה כ-5 דקות מכל צד.
בקערת סלט שמים כוס קינואה אדומה מבושלת. חותכים דק את כל מרכיבי הסלט ומוסיפים לקערה מעל הקינואה.
להכנת הטחינה: במעבד מזון טוחנים חצי כוס טחינה גולמית, כף גדושה של לימון כבוש, חצי כוס מים ומלח.
מרכיבים את המנה: בקערת הקינואה עם הסלט מניחים למעלה את הקבבים הצלויים ומוזגים מעל טחינה של לימון כבוש.
מערבבים ומאחדים את כל רכיבי הסלט ומגישים.
- 0שיתופים
- שתפו בפייסבוק
- צייצו בטוויטר
- שתפו בגוגל+