בערב יולי חם ולח בתל אביב, חיפוש חנייה משול לחיפוש אחר משב בריזה קרירה. התוצאות ידועות והן שליליות. אבל, במתחם התחנה המשחוזר (מול הטיילת) בשעה 19:30 חנייה יש בשפע שזה כבר פתיח מעולה לערב. מסעדת הטאפאס ויקי כריסטינה שנמצאת במרכזו של המתחם הדי שומם, התחדשה לפני מספר חודשים בשף חדש ובתפריט קיץ דנדש. בשעה 19:30 המקום הומה בסועדים, מוזיקת רקע ספרדית מתנגנת ברקע, ומצב הרוח מיד מתרומם אל על. מנות הטאפסים הן לא גדולות, ומתומחרות בהתאם. התחלנו עם אספרגוס על הפלנצ'ה עם ביצה עלומה (38 ₪), אנסלדה ורדה: תערובת חסות ואנדיב ברוטב וינגריט הדרים וגבינת קממבר צלויה (36 ₪) ופימיינטה ריינה דה קסו- פלפל שושקה ממולא בתערובת גבינות (42 ₪). האליפות מבחינתי הולכת למנת האספרגוס שהיה אל- דנטה והשתלב מעולה עם הביצה הנימוחה, וסלט החסות עם גבינת הקממבר העשירה- שילוב של טקסטורות וטעמים.

בהמשך לקחנו סביצ'ה קון גאספאצ'ו אי טומאטס מאגי- סביצ'ה דניס, ג'וליינים של פלפל ירוק ואדום, עגבניות שרי, בצל סגול וגאספאצ'ו עגבניות (48 ₪) -מנה קיצית, רעננה עם מינונים מצויינים של פרודוקטים וחתיכות גדולות של דג נע. לעיקריות לקחנו אני פסקדו- פילה דניס צרוב, ארטישוק, אספרגוס, לאבנה ושמן ירוק (56 ₪) והקרניבור פילטה דה קרנה- פילה בקר משופד על רוזמרין, מוגש על קרם סקורדליה (58 ₪). שתי המנות בינוניות בגודלן. המנה שלי הייתה מבחינתי גולת הכותרת של הערב- הדניס הצרוב והעסיסי השתלב בהרמוניה מופלאה עם הלבנה החמצמצה, והנתח של הקרניבור על מצע של פירה עדין היה גם הוא מעולה.


לקינוח לקחנו בחשש קל עוגת אלפחורס: שכבות בצק אלפחורס עם קרם קוקוס וקרם ריבת חלב, בציפוי גנאש שוקולד (43 ₪) שהייתה מנת קינוח גדולה, מושחתת וטעימה טעימה. שורה תחתונה: נעים, שמח וטעים. ככה אני רוצה לבלות את ערבי הקיץ.
ויקי כריסטינה, התחנה, נווה צדק, 03-7367272
- 0שיתופים
- שתפו בפייסבוק
- צייצו בטוויטר
- שתפו בגוגל+