באדיבות קונדיטוריית "מתוקה", צילום: בני גם זו לטובה
מצרכים לבצק אוזן המן:
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
1/2 כוס אבקת סוכר מנופה
1 חלמון
1 ביצה
2 וחצי כוסות קמח לבן מנופה
1/8 כוס פרג שלם
מצרכים למילוי פרג:
כמות המילוי תספיק לכם ל-2 מנות של הבצק. השתמשו בחצי מהמילוי עכשיו ובחצי השני כשתכינו משלוח מנות, או תכפילו את המתכון לבצק.
1ו- 1/2 כוסות חלב
1ו-1/2 כוס סוכר
4 כוסות פרג טחון טרי
100 גרם חמאה
50 גרם פירורי עוגיות/ שקדים טחונים
1 כפית קינמון
1 כפית אגוז מוסקט טחון
1/2 כוס ריבת שזיפים פובידל
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר עם וו גיטרה מעבדים אבקת סוכר וחמאה למרקם קרמי.
מוסיפים את הביצה ומערבבים מעט,
לאחר מכן, מוסיפים את המצרכים יבשים: קמח, פרג שלם ומעבדים עד החיבור (יש להיזהר מלישת יתר).
מניילנים את הבצק ומקררים חצי שעה במקרר כדי שיהיה נוח לרדד אותו.
מרדדים את הבצק עד עובי של 4 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר של 6 ס"מ לאוזן המן סטנדרטית.
מסדרים את העיגולים הקרוצים על גבי תבנית עם נייר אפייה ומזלפים במרכז את מילוי הפרג.
להכנת המילוי:
מחממים חלב וסוכר בסיר עמוק על אש נמוכה עד לרתיחה ומכבים את האש.
מוסיפים את הפרג הטחון ומערבבים כ-5 דקות עד שהנוזלים נספחו בפרג. מוסיפים קינמון, מוסקט, פירורי עוגיות וחמאה וטורפים עד איחוד, מוסיפים את הריבה. שומרים במקרר עד השימוש.
מחממים תנור ל- 170 מעלות. סוגרים את העיגולים לצורת אוזן המן, אופים 15 דקות עד קבלת צבע זהוב.

- 0שיתופים
- שתפו בפייסבוק
- צייצו בטוויטר
- שתפו בגוגל+